Byggetilladelse i Frederikssund

Hjælp til din byggetilladelse i Frederikssund

Hvis du gerne vil bygge noget i Frederikssund, så skal du oftest have en byggetilladelse. Det kan virke som en stor og svær proces, men vi har gjort det nemt for dig – vi kan nemlig hjælpe dig fra start til slut. Processen starter med tegningsmaterialet (skitseforslaget), som skal repræsentere dine ønsker og behov. Når dette er på plads, kan vi trygt hjælpe dig videre. Videre i processen kan ligge indhentelse af byggetilladelse, tilbud på udførelsen fra håndværkere/entreprenører, løbende kontrol af byggeriet samt den endelige færdigmelding af byggeriet når det står klar til brug. Vi kan hjælpe dig med alle ovenstående processer, således du kan få tryghed omkring dit projekt. Således slipper du for at skulle stå for koordinering af alle de forskellige aktører og processer som skal projektet kræver. Du kan få et fuld indblik i en tilbygningssag og forløbet bag her.

Vi starter med skitseforslaget og byggetilladelse

Om der skal indhentes byggetilladelse afhænger af dit ønskede projekt, og hvad som skal udføres. Er det et nyt hus, en tilbygning, en garage eller noget helt andet? En god hovedregel er, at hvis du udvider dit boligareal, så skal der søges om tilladelse. Skal der opføres sekundært byggeri såsom udestue, carport eller garage, så afhænger det af, hvor meget af den slags byggeri du i forvejen har på din grund.

Skal der søges byggetilladelse, så skal udarbejdes tegninger og dokumentation for, hvad du ønsker at bygge. Kommunen vil så vurdere din ansøgning, og hvis den bliver godkendt, får du en byggetilladelse. Vi starter derfor altid med at sikre os, at skitseforslaget er indenfor kommunens lokalplan samt bygningsreglementet, således vi sikre et godt grundlag for indhentelse af byggetilladelse.

Indhentning af byggetilladelse kan hurtigt blive besværligt, da det er vigtigt man kender til bestemmelserne i lokalplanen samt bygningsreglementet. Med indsigt i disse sikres et godt grundlag for at søge om byggetilladelse. Derudover stilles der større og  større krav til det tegningsmateriale som kommunen skal vurdere projektet ud fra. At hyre en rådgiver kan derfor ofte blive en nødvendighed, hvor man fx lader en tegnestue klare al kommunikation og dokumentation for byggetilladelse. Det er ofte en god idé, hvis man ikke selv har den fornødne viden.

Hos JJ-Tegnestue hjælper vi dig med først at få visualiseret dit projekt gennem et skitseforslag, hvorefter vi indhenter den nødvendige byggetilladelse til dit byggeri. Vi har stor erfaring med denne proces, og kan derfor tilbyde dig en fast pris, så du kender rammen for denne allerede fra start. Så ønsker du hjælp til at få byggetilladelse til dit byggeri, så kontakt os endelig for en gennemgang af dit projekt.

Hvad koster en byggetilladelse i Frederikssund?

Prisen for en byggetilladelse afhænger af, hvor stort et byggeri du ønsker at opføre. For en tilbygning op til 40 m2 har vi skabt nogle faste pakker, så du kan vælge præcis den, der passer dig og dine behov. Dem kan du se mere om her.

Udover denne pris fra vores ende, kan kommunen opkræve et gebyr for sagsbehandling. 

Hvor lang tid tager det at få byggetilladelse?

Selvom processen gennem os kan være hurtig, afhænger tidshorisonten for opnåelse af byggetilladelse altid af kommunens sagsbehandlingstid. Mange kommuner er ofte presset på antal sager de skal behandle, så derfor må man ofte våbne sig med tålmodighed. Frederikssund Kommune oplyser pt mellem 4-12 måneders behandlingstid.