Tilbygning - Forlængelse af huset

Tilbygning i forlængelse af huset

Har du brug for mere plads i dit hjem? Overvejer du at tilføje en tilbygning? En tilbygning i forlængelse af huset er en populær løsning for mange danskere.

En tilbygning giver dig mulighed for at tilføje ekstra plads til dit hjem uden at skulle flytte. Du kan tilføje ekstra værelser, et kontor eller måske en større stue.

En tilbygning kan også være en god investering. Hvis du overvejer at sælge dit hjem i fremtiden, kan en tilbygning øge dit hjems værdi.

Hvis du er interesseret i at tilføje en tilbygning til dit hjem, skal du først tjekke med din kommune. Der er særlige regler og love, som du skal følge, når du tilføjer en tilbygning til dit hjem. Det kan vi heldigvis hjælpe dig med.

Overvejelser før du går i gang med tilbygning i forlængelse af huset

Der er nogle ting, du skal overveje, inden du går i gang med at tilføje en tilbygning i forlængelse af huset.

Hvor meget plads har du brug for?

Hvor meget plads har du brug for, og hvor meget plads har du til rådighed? Du skal have plads til at bygge din tilbygning, og der skal derfor være rådighed i din bebyggelsesprocent til at tilføje yderligere boligareal på din matrikel. Tilladt bebyggelsesprocent kan du ofte ses af din lokalplan.

Hvad vil det koste?

En tilbygning kan være en dyr affære. Du skal budgettere med både materialer og arbejdsløn, samt udgifter til sagsbehandling og diverse rådgivere. Du kan kontakte os for et fuldt indblik.

Hvordan vil det påvirke dit hjem?

En tilbygning kan påvirke dit hjem på godt og ondt. Det er vigtigt at overveje, hvordan din tilbygning vil påvirke dit hjem, inden du går igang med byggeriet.

Hvordan vil det påvirke dine naboer?

En tilbygning kan også påvirke dine naboer. Overvej hvordan din tilbygning vil påvirke dem, før du går igang med byggeriet.

Hvordan foregår processen med en tilbygning i forlængelse af huset?

En tilbygning, som forlængelse af huset, kan være en stor beslutning. Først og fremmest skal du finde ud af, hvor meget plads du har brug for, og hvad du ønsker at bruge den ekstra plads til. Derefter skal du finde en arkitekt eller byggesagkyndig, der kan hjælpe dig med at tegne dine planer (skitseprojekt).

Når du har fået tegnet dine planer, skal du have dem godkendt af kommunen. De vil, i så fald at tilbygning er i overensstemmelse med gældende love og regler, udstede en byggetilladelse.  Ansøgning om byggetilladelse foregår gennem byg&miljø. Når du har fået denne, kan du begynde at bygge.

En tilbygning er en stor investering, så det er vigtigt at tænke sig godt om, før man går i gang.

Hvordan finder man den rigtige arkitekt til at tegne ens tilbygning?

Det er vigtigt at finde den rigtige arkitekt, når man overvejer at tilføje en tilbygning til sit hjem. Arkitekten skal have erfaring med at tegne tilbygninger, så du er sikker på, at tilbygningen bliver tegnet korrekt.

Arkitekten skal også have kendskab til de særlige regler og love, der gælder for tilbygninger. På den måde kan du være sikker på, at din tilbygning overholder alle regler og love.

Vi har mange års erfaring med at tegne tilbygninger. Vi kender de særlige regler og love, der gælder, og vi ved, hvordan vi tegner en tilbygning, der passer til dit hjem.

Kontakt os, hvis du vil høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at få tegnet din tilbygning.

Hvor meget koster en tilbygning?

Prisen på en tilbygning afhænger af flere ting. Arkitektens honorar, bygherrens ønsker og kommunens regler er nogle af de ting, der påvirker prisen.

Det er derfor svært at sige nøjagtigt, hvor meget en tilbygning koster. Men vi kan give dig et overslag, hvis du kontakter os.

Ofte stillede spørgsmål

Tidshorisonten fra idé til færdig tilbygning kan variere meget. Det afhænger af størrelsen og kompleksiteten af tilbygningen, og ikke mindst din kommunes behandlingstid på ansøgning om byggetilladelse. 

Man kan søge om tilladelse til at bygge en tilbygning hos kommunen gennem Byg&Miljø. Kommunen vil så vurdere, om der er kan gives byggetilladelse. Du kan også tage kontakt til os, og lade os klare processen.

Førhen kunne man med lidt kunnen sagtens selv klare indhentelse af byggetilladelse. Men kravene er i de senere år blevet større, hvilket gør det utroligt svært uden de nødvendige værktøjer og viden på området.